Πληροφορίες


H εκπαίδευση για το Master Degree του Powertex αποτελείται από πέντε επίπεδα. Τα επίπεδα 1 έως 5 μπορούν να γίνουν μεμονωμένα, ανεξάρτητα και με τυχαία σειρά. Το Master είναι η ολοκλήρωση και κατοχύρωση των γνώσεών σας. Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινήσεις και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: info@powertex.gr ή στο τηλέφωνο 6944 911 104.

Σε όλα τα σεμινάρια, φέρνεται μαζί σας πινέλο και σπάτουλα

Train the Trainer – Επίπεδο 1
Βασικά υλικά, υφάσματα, φυσικά υλικά, χρώματα, διάφορες τεχνικές βαψίματος Brushen

Το πρώτο επίπεδο από τα πέντε που προαπαιτούνται για την εξουσιοδότηση Powertex καλύπτει τις γενικές πληροφορίες για τα βασικά προϊόντα του Powertex και τον συνδυασμό τους με άλλα, φυσικά υλικά. Μαθαίνουμε πως να το χρησιμοποιούμε, τι δεν επιτρέπεται, ποια υλικά κρίνονται κατάλληλα, ποια υφάσματα χρειάζεται να προσέξουμε και πως τα επεξεργαζόμαστε σε συνδυασμό με το Powertex καθώς και να στήνουμε σκελετούς και αγαλματίδια με διάφορους τρόπους. Διδάσκονται επίσης διάφορες τεχνικές βαψίματος, η τεχνική Brushen και wet-painting με τις σκόνες Powercolor και Colortrix, πατινάρισμα αλλά και με το βερνίκι EasyVarnish. Πρακτική στην κατασκευή σκελετών,  και χρήση διαφορετικών ειδών υφασμάτων και φυσικών υλικών, κατασκευή εικαστικού έργου σε συνδυασμό με τις παραπάνω τεχνικές.

Τιμή : 125€
Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά και γεύμα
Παραχωρείται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου

Train the Trainer – Επίπεδο 2
StoneArt, σκόνες Powercolor & Colortrix και συνδυασμός τους με διάφορα υλικά

Το επίπεδο 2 σας παρουσιάζει το StoneArt, πως χρησιμοποιείται με το Powertex, τις δυνατότητες του συνδυασμού αυτού (πάστα, πηλός, κρακελέ, γυάλισμα κλπ), ιδιαίτερες τεχνικές βαψίματος σε υγρό πηλό, η τεχνική Brushen κλπ. Διδάσκεται επίσης η επεξεργασία διάφορων επιφανειών με StoneArt όπως πέτρα, φελιζόλ, τελάρο, ξύλο κλπ. Πρακτική στην τεχνοτροπία του κρακελέ με πηλό σε κατασκευές κοσμήματος και στήσιμο αγαλματιδίου διακοσμημένο με πηλό.

Τιμή με : 125€
Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά και γεύμα
Παραχωρείται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου

Train the Trainer – Επίπεδο 3
Powertex – Mixed Media

Στο τρίτο επίπεδο μαθαίνουμε να επεξεργαζόμαστε και να συνδυάζουμε το Powertex με τις σκόνες Powercolor και Colortrix. Ανοίγουμε το κεφάλαιο των μικτών τεχνικών, γίνεται επεξεργασία ανάγλυφων επιφανειών σε συνδυασμό με φυσικά υλικά και StoneArt καθώς και χρήση της πάστας EasyStructure. Μικτές τεχνικές με πατίνες, σκουριά, ξυλόγλυπτα, Easy3D Balls & Sand.  Διδάσκεται και η τεχνική κρακελέ με Powertex και πατίνες σε διάφορες επιφάνειες. Πρακτική σε μεγάλο έργο με όλες τις παραπάνω τεχνικές και όλα τα υλικά.

Τιμή : 125€
Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά και γεύμα
Παραχωρείται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου

Train the Trainer – Επίπεδο 4
Powerprint – Mixed Media

Στο τέταρτο επίπεδο μαθαίνουμε τι είναι το Powerprint (υλικό μεταφοράς laser φωτοτυπίας σε διάφορες απορροφητικές επιφάνειες) την εφαρμογή του και τη χρήση του σε συνδυασμό με Powertex και κάποια mixed media. Πρακτική σε καμβά τρισδιάστατο 50x70cm ή 60x60cm με τη χρήση mixed media. Ενσωμάτωση τρίτων αντικειμένων (π.χ. αγαλματίδια) πάνω σε καμβά. Σύνθεση εικαστικού έργου με ένα μείγμα τεχνικών και προϊόντων.

Τιμή : 125€
Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά και γεύμα
Παραχωρείται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου

Train the Trainer – Επίπεδο 5
Powertex Easy3DFlex

Καινούργιες τεχνικές με το νέο υλικό του Powertex Easy3DFlex.
To Easy3DFlex είναι σε μορφή πούδρας και σε συνδυασμό με το Powertex μας δίνει τη δυνατότητα διαφορετικών μοναδικών υφών τρισδιάστατου χαρακτήρα. Δουλέυεται με τα χέρια ή με σπάτουλα. Ιδανικό για πίνακες με 3D αποτελέσματα.
Συνδυάζεται με πηλό και Powertex οπότε μας δίνει την δυνατότητα κατασκευής διακοσμητικών αντικειμένων.
Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαιτείται βασική γνώση της χρήσης του Powertex. Πρακτική σε εικαστικό έργο με χρήση του Easy3DFlex σε αγαλματίδιο ενσωματωμένο σε σμιλεμένη πέτρα. Συνδυασμός και άλλων υλικών όπως φελιζόλ, Easy3D Balls & Sand, πατίνες και σκουριά.

Τιμή με Φ.Π.Α.: 125€
Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά και γεύμα
Παραχωρείται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου

Train the Trainer – Master Degree

Τελευταίο βήμα για το Master Degree του Powertex και προαπαιτεί την ολοκλήρωση των πέντε πρώτων επιπέδων.
Περιλαμβάνει τρεις κατασκευές έργων. Οι δυο κατασκευές, είναι κατ’ επιλογή και το δημιουργείτε κατ’ ιδίαν.
Το τρίτο έργο, είναι μία ελεύθερη κατασκευή «On The Spot» σε ένα μεγάλο τελάρο ζωγραφικής χρησιμοποιώντας τουλάχιστον 2-3 τεχνικές από αυτές που θα έχετε διδαχτεί. Πρακτική σε τρισδιάστατο καμβά 50cm x 70cm ή 60x60cm.

Τιμή : 125€
Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά και γεύμα
Παραχωρείται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου

Η τελική κατασκευή θα αντικατοπτρίζει τις γνώσεις σας στο Powertex καθώς και τη δημιουργικότητα σας.

Η Marlaine και πάλι μαζί μας για ένα δημιουργικό 8 ήμερο εικαστικής κούκλας!

Art Doll: πενθήμερο σεμινάριο “Μαριονέτα”
με την Marlaine Verhlest

Ημέρες: Παρασκευή 12/10/18 Τρίτη 16/10/2018
Ώρες: 9.00 με 17.00 – Σύνολο διδακτικών ωρών: 40 ώρες

Σ’ αυτό τον πενθήμερο κύκλο μαθημάτων εικαστικής κούκλας, με τη Marlaine Verhlest, θα κατασκευάσουμε μια παραμυθένια κούκλα. Μια μαριονέτα που θα μπορεί να κρεμαστεί.

Όλη η διαδικασία θα γίνει βήμα-βήμα και αναλυτικά, που σημαίνει ότι το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και προχωρημένους. Η κούκλα θα έχει ύψος 70 cm (τελειωμένη στο σύνολό της θα έχει ύψος 110 cm. Το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια, θα φτιαχτούν από τους μαθητές, πάνω σε μια βάση την οποία θα έχει ετοιμάσει η Μαρλέν. Η κούκλα θα βαφτεί με ακουαρέλες. Όταν η μαριονέτα είναι έτοιμη, θα κρεμαστεί με ένα σύστημα που επίσης θα έχει ετοιμάσει η Μαρλέν για όλους του συμμετέχοντες.

Στο σύνολο τα πακέτα που ετοιμάζει για όλους μας, θα περιλαμβάνουν: Τη βάση εργασίας για κεφάλι-χέρια-πόδια, πηλό, πατρόν, το υλικό για το γέμισμα του σώματος της μαριονέτας και το σύστημα που θα κρεμαστεί.

*** Σημαντικά ***

Όλοι οι μαθητές θα έχουν λάβει από νωρίτερα, ένα πατρόν για το παντελόνι και το μπλουζάκι (όπως το παράδειγμα της φωτογραφίας) τα οποία θα πρέπει να προετοιμάσουν στο σπίτι τους.

Τα μανίκια της μπλούζας θα ραφτούν στο χέρι κατά τη διάρκεια του μαθήματος, με ύφασμα που θα πρέπει να φέρουν επίσης μαζί τους.

Η μεταφορά της μαριονέτας από τη σχολή, είναι ευθύνη των μαθητών. Μπορείτε να φέρετε ένα κουτί και αεροπλάστ (πλαστικό συσκευασίας με φυσαλίδες αέρα)

Αν κάποιος επιθυμεί να φέρει επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία για την κούκλα του, μπορεί να το κάνει.

– Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, παραχωρείται βεβαίωση παρακολούθησης του ΕΟΠΠΕΠ.
– Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
– Τα άτομα που θα παρακολουθήσουν και τα δυο σεμινάρια, θα έχουν έκπτωση 10%


Art Doll: Διήμερο σεμινάριο “Εκφράσεις προσώπου”
με την Marlaine Verhlest

Ημέρες: Πέμπτη 18/10/18 & Παρασκευή 19/10/2018
Ώρες: 9:00 με 17:00 – Σύνολο διδακτικών ωρών: 16 ώρες

Μάθαμε να φτιάχνουμε το πρόσωπο μια κούκλας. Πόσο εύκολο είναι όμως να δώσουμε την έκφραση;

Σ’ αυτό το διήμερο σεμινάριο θα μάθουμε πως να δίνουμε την επιθυμητή έκφραση σε ένα πρόσωπο. Θα δουλέψουμε με δυο εκφράσεις: Ένα χαμογελαστό πρόσωπο και ένα με ανοιχτό στόμα που εκφράζει έκπληξη! Τα πρόσωπα που θα φτιάξουμε θα χρωματιστούν με νερομπογιές. Η Μαρλέν, θα σας εξηγήσει και θα σας δείξει το τι μπορείτε να κάνετε με τα πρόσωπα αυτά.

– Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
– Τα άτομα που θα παρακολουθήσουν και τα δυο σεμινάρια, θα έχουν έκπτωση 10%


Για να ισχύει η δήλωση συμμετοχής, είναι απαραίτητη η προκαταβολή του 1/3 του ποσού, μέχρι και τα τέλη Μαΐου* και η εξόφληση του μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, στον παρακάτω λογαριασμό:

Όνομα δικαιούχου: Μαριάνθη Κοντοέ
Τράπεζα Πειραιώς | Αριθμός λογαριασμού: 6634 142257 093

IBAN: GR320171 6340 0066 3414 2257 093
BIC: PIRBGRAA

Τηλ.: 210 57 55 117 & 694 49 11 104
e-mail: info@powertex.gr

* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής στο σεμινάριο από μέρους σας, η προκαταβολή δεν επιστρέφετε.

Εισηγήτρια: Έφη Ράπτη
Σύνολο διδακτικών ωρών: 36

Καινούργια υλικά, καινούργιες τεχνικές, νέες δημιουργίες! Αυτός είναι ο σκοπός αυτού του νέου κύκλου σεμιναρίων. Ο κύκλος αυτός θα ολοκληρώνεται σε 36 ώρες (9 εβδομαδιαίες συναντήσεις των 4 ωρών) και θα επαναλαμβάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της διδακτικής περιόδου με εισηγήτρια την Έφη Ράπτη και guest την Μαριάννα Κοντοέ.

Οργανικές και ζωικές ίνες, μη υφασμένες πολυεστερικές ίνες και υποπροϊόντα τους (χαρτιά, φλοιοί, υφάσματα) είναι τα υλικά με τα οποία θα δουλέψουμε. Θα δημιουργήσουμε υφάνσεις με ιδιαίτερες υφές τις οποίες κάθε φορά θα προσαρμόζουμε στις κατασκευές μας. Η ανακύκλωση υλικών θα είναι στοιχείο που θα χαρακτηρίζει τις κατασκευές αυτές. Αυτός ο κύκλος μαθημάτων του Fibers | Fabric | Textile περιλαμβάνει εικαστικές και ιδιαίτερες κατασκευές. Μια συμπραξία υλικών Powertex με ίνες πολλών ειδών και υφής, για τη δημιουργία 5 εικαστικών έργων. Οι δημιουργίες μας, ένα άλμπουμ, μια εικαστική ανθοδέσμη, ένα πορτραίτο, η πάντα και το φωτιστικό, είναι δημιουργίες ιδιαίτερες σε ύφος και διαφορετικές τεχνικές καθώς και υλικά. Χρησιμοποιούμε υλικά όπως χαρτιά, υφάσματα διαφορετικών υφών, στένσιλ, Tijvek και Lutradur (μη υφασμένες ίνες), σύρματα, Powerprint (μεταφορά εικόνας πάνω σε ύφασμα) και άλλα υλικά της γκάμας του Powertex και χρωματιστές ίνες. Σκοπός μας, η γνώση καινούργιων τεχνικών και η επεξεργασία νέων υλικών για αποτελέσματα εικαστικά που αργότερα ο καθένας μας θα διαμορφώσει, επεξεργαστεί και προσαρμόσει στις προσωπικές δημιουργικές του επιθυμίες. Στην ενότητα αυτή δουλεύουμε με Powerprint πάνω σε ύφασμα, και χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά πυρογράφο.

Σκοπεύουμε σε κατασκευές ιδιαίτερες και πρωτότυπες μέσω τεχνικών που παρέχουν γνώσεις και ευρείες δυνατότητες χρήσης στους εκπαιδευόμενους.
Άμεσος στόχος μας, το άνοιγμα νέων επαγγελματικών δρόμων, για όλους!

Θα δημιουργήσουμε πέντε έργα:

  • Άλμπουμ
  • Εικαστική ανθοδέσμη
  • Πορτραίτο
  • Υφασμάτινη πάντα τοίχου
  • Φωτιστικό

Στο σεμινάριο αυτό όλες οι ενώσεις των υφασμένων ή μη υφασμένων ινών που χρησιμοποιούμε, επιτυγχάνεται με τη χρήση θερμότητας.
Σύνολο διδακτικών ωρών: 36 ώρες (9 εβδομαδιαίες συναντήσεις των 4 ωρών)

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και ώρες από τις 17:00 – 21:00
Οκτώβριος 2018: 22/10 & 29/10
Νοέμβριος 2018: 05/11, 12/11, 19/11 και 26/11
Δεκέμβριος 2018: 03/12, 10/12 και 17/12 

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων παραχωρείται “Πιστοποίηση Δια βίου Μάθησης” του ΕΟΠΠΕΠ.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και προκαταβολή στον παρακάτω λογαριασμό:

Όνομα δικαιούχου: Μαριάνθη Κοντοέ
Τράπεζα Πειραιώς | Αριθμός λογαριασμού: 6634 142257 093

IBAN: GR320171 6340 0066 3414 2257 093
BIC: PIRBGRAA

Τηλ: 210 57 55 117 και 694 49 11 104
e-mail: info@powertex.gr

* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής στο σεμινάριο από μέρους σας, η προκαταβολή δεν επιστρέφετε.

Εισηγήτρια: Μαριάννα Κοντοέ

Ένα καινούργιο σεμινάριο ως προς τον τρόπο λειτουργίας του με ένα σύνολο τεχνικών, ενσωματωμένων και δουλεμένων με διαφορετικούς τρόπους. Τεχνικές άμεσα συνδεδεμένες με τα υλικά του Powertex και άλλα στοιχεία για να γεννηθούν οι Μικτές τεχνικές.

Το σεμινάριο των Μικτών Τεχνικών θα αποτελείται από τρεις κύκλους, αυτόνομους μεταξύ τους, που είναι:

Mixed Media | Abstract Art
Κύκλος Αρχαρίων (Α’ Κύκλος)
Για άτομα χωρίς εμπειρία στα υλικά και τεχνικές του Powertex
Ώρες: 10.30 – 14.30

Στο νέο τμήμα αρχαρίων, οι μαθητές θα ξεκινήσουν την εκμάθηση τεχνικών και χρήσης των υλικών από το σημείο μηδέν. Τεχνικές άμεσα συνδεδεμένες με τα υλικά του Powertex και άλλα στοιχεία για να γεννηθούν οι Μικτές τεχνικές. Θα πραγματοποιηθούν 5 συναντήσεις των 4 ωρών, σύνολο 20 ώρες. Θα πραγματοποιείται μια συνάντηση τον μήνα, σε συγκεκριμένη ημερομηνία.


Τα έργα που θα δημιουργηθούν είναι:

1. Έργο “Καταιγίδα”
2. Έργο “Προσευχή”
3. Έργο “Ανακύκλωση”
4. Έργο “Εικόνες”
5. Έργο “Ισορροπίες”

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής

————————————————————————————-
Mixed Media | Abstract Art
Β’ Κύκλος
Ώρες: 10.30 – 15.30

Ο κύκλος των μαθημάτων αυτών θα ολοκληρωθεί σε 45 ώρες, μέσα στα πλαίσια 9 μηνιαίων συναντήσεων των 5 ωρών. Σκοπός αυτών των σεμιναρίων είναι η απόκτηση γνώσεων πάνω σε νέες τεχνικές, η εφαρμογή και πρακτική τους εξάσκηση καθώς και η συνύπαρξή και ενσωμάτωση τους με όλες τις προηγούμενες. Δυνατότητα ανάπτυξης προσωπικού ύφους και έκφρασης του εκπαιδευόμενου. Θα δουλέψουμε πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες τόσο σε είδος όσο και σε υφή (τελάρα, ξύλο, διάφορα υφάσματα, λινάτσα, φελιζόλ) με πολύ διαφορετικά αποτελέσματα και έργαΘα πραγματοποιείται μια συνάντηση τον μήνα, σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν είναι:

1. Δυο έργα Εισαγωγή και εξάσκηση στις μεικτές τεχνικές και υφές
2. Έργο “Παρελθόν”
3. Έργο “Θλίψη”
4. Έργο “Ηφαίστειο”
5. Έργο “Δύναμη Ψυχής”
6. Έργο “Abstract & Powertex”
7. Έργο “Προστασία”
8. Έργο “Abstract – Wax – Powertex”

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων παραχωρείται “Πιστοποίηση Δια βίου Μάθησης” του ΕΟΠΠΕΠ καθώς και “Πιστοποίηση Μεικτών Τεχνικών με προϊόντα Powertex”.

Πρόγραμμα Mixed Media | Abstract Art Β’ Κύκλος
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται ημέρα Κυριακή και ώρες 10:30 έως 15:30

2018: 7/10, 25/11, 2/12
2019: 13/01, 10/02: Διπλό μάθημα διάρκειας 10 ωρών, 14/04, 5/05, 2/06

————————————————————————————-
Mixed Media | Abstract Art
Γ’ Κύκλος
Ώρες: 10.30 – 15.30

Ένα σεμινάριο μικτών τεχνικών, για προχωρημένους. Μια συμπραξία υλικών Powertex με διαφορετικές και καινούργιες τεχνικές. Δουλεύουμε πάνω σε υφάσματα (λινάτσα και λινό ύφασμα), ξύλα, καμβάδες. Όλα τα έργα, 7 στο σύνολο, είναι επιτοίχια. Κάνουμε κολλάζ με χειροποίητα χαρτιά, χρησιμοποιούμε υγρό γυαλί, φύλλο χρυσού, μη υφασμένες ίνες (Tijvek και Lutradur), γυψόγαζες, stencils και αρκετά άλλα υλικά. Ζωγραφίζουμε με ζεστό κερί μέλισσας και όχι μόνο. Χρησιμοποιούμε το κρύο κερί του Powertex. Μαθαίνουμε να σταθεροποιούμε τα υφάσματα, ώστε να λειτουργούν σαν καμβάδες !
Όλα αυτά, πάντα σε συνδυασμό με τα υλικά του Powertex. Ένα σεμινάριο, για απαιτητικούς… με υπομονή και διάθεση δημιουργίας. Απαραίτητη η γνώση χρήσης των υλικών και τεχνικών Powertex. Αποσκοπώντας στη σωστή επεξεργασία όλων των έργων, ορισμένα έργα δουλεύονται ταυτόχρονα, ενώ σχεδόν κανένα δεν είναι αυτοτελές. Θα πραγματοποιείται μια συνάντηση τον μήνα, σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τα έργα που θα δημιουργήσουμε είναι:

1. Έργο “Εικόνες”
2.
Έργο “Αρμονία”
3.
Έργο “Έκφραση vintage”
4.
Έργο “Ραγισμένη σκέψη”
5.
Έργο “Ύπαρξη”
6.
Έργο “Σκέψεις”
7.
Έργο Collage

Δηλώσεις συμμετοχής έως 20 Σεπτεμβρίου 2018

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων παραχωρείται “Πιστοποίηση Δια βίου Μάθησης” του ΕΟΠΠΕΠ καθώς και “Πιστοποίηση Μεικτών Τεχνικών με προϊόντα Powertex”.

Πρόγραμμα Mixed Media | Abstract Art Γ επίπεδο
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται ημέρα Κυριακή και ώρες 10:30 έως 15:30

2018: 30/09, 18/11: Διπλό μάθημα διάρκειας 10 ωρών, 9/12
2019: 6/01, 3/02, 3/03, 7/04, 12/05

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και προκαταβολή στον παρακάτω λογαριασμό:

Όνομα δικαιούχου: Μαριάνθη Κοντοέ
Τράπεζα Πειραιώς | Αριθμός λογαριασμού: 6634 142257 093

IBAN: GR320171 6340 0066 3414 2257 093
BIC: PIRBGRAA

Τηλ: 210 57 55 117 και 694 49 11 104
e-mail: info@powertex.gr

* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής στο σεμινάριο από μέρους σας, η προκαταβολή δεν επιστρέφετε.

Δερμάτινη θήκη για σημειωματάριο
Εισηγήτρια: Δέσποινα – Morgenland Art

Διήμερο σεμινάριο για το δέρμα
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 |  9.30 – 17.30
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 |  9.30 – 17.30

Σύνολο διδακτικών ωρών: 16

Στο σεμινάριο αυτό, θα δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη και μοναδική δερμάτινη θήκη για σημειωματάριο. Μια θήκη διαστάσεων 18cm x 23cm (κλειστή), που θα μπορεί να τοποθετηθεί ένα σημειωματάριο/τετράδιο διάστασης Α5 (είναι αρκετά ευρύχωρη ώστε να χωράει και τετράδιο με σπιράλ). Διαθέτει επίσης μια τσέπη για χαρτιά, τσεπάκι για κάρτες, εισιτήρια κτλ, μια θήκη για στυλό και μια τσέπη για κινητό τηλέφωνο. Η κάθε θήκη θα είναι προσωποποιημένη με τα αρχικά του δημιουργού ή το όνομά του. Θα δουλέψουμε με φυσικό, ακατέργαστο από χρώματα και φινιρίσματα δέρμα φυτικής δέψης, συνδυάζοντας την τεχνική του Powerprint (μεταφοράς φωτοτυπίας/laser εκτύπωσης).

Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν και βήμα-βήμα θα μάθουμε να αποτυπώνουμε πάνω στο δέρμα, να κόβουμε με ακρίβεια, να ράβουμε με ειδικές βελονιές, να ζωγραφίζουμε και να χρωματίζουμε. Σκοπός μας η γνώση της σωστής επεξεργασίας του δέρματος για ένα όχι μόνο ωραίο και επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Μέρα 1η:

Αποτύπωση πατρόν και κόψιμο δέρματος
Προετοιμασία δέρματος, ζωγραφική σχεδίων, τεχνική χρωματισμού του δέρματος
Εφαρμογή τεχνικής Powerprint πάνω στην επιφάνεια του δέρματος
Εφαρμογή φινιρίσματος

Μέρα 2η:

Ολοκλήρωση των τεχνικών της 1ης ημέρας
Κέρωμα εσωτερικών κομματιών, τοποθέτηση μεταλλικών στοιχείων
Τρύπημα και ράψιμο των κομματιών με “Ίσια βελονιά” και “Βελονιά πλαίσιο”
Χρωματισμός, ρετουσάρισμα, φινίρισμα και κέρωμα
Ράψιμο της θήκης με “Βελονιά της Κουμπότρυπας”. Τοποθέτηση κορδονιού ή λάστιχου για δέσιμο.


Το πατρόν με όλα τα σχέδια που θα φτιάξουμε επάνω στη θήκη, θα είναι έτοιμα και κομμένα για όλους (θα σταλεί και σε αρχείο
pdf σε όλους τους συμμετέχοντες).

Θα δοθεί επίσης πληροφοριακό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) σχετικά με το δέρμα, τα εργαλεία και υλικά.

Διαστάσεις θήκης: 18cm x 23cm (κλειστή) 38cm x 23cm (ανοιχτή).
Η ατζέντα ή τετράδιο που μπορεί να μπει μέσα είναι:
– Για τετράδιο με σπιράλ μέγιστου φάρδους (μαζί με το σπιράλ) 17cm πλάτος x 21,5cm ύψος
– Για ατζέντα Α5 ή μεγίστων διαστάσεων αυτές του τετραδίου με πάχος όχι μεγαλύτερο των 3cm

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και προκαταβολή στον παρακάτω λογαριασμό:

Όνομα δικαιούχου: Μαριάνθη Κοντοέ
Τράπεζα Πειραιώς | Αριθμός λογαριασμού: 6634 142257 093

IBAN: GR320171 6340 0066 3414 2257 093
BIC: PIRBGRAA

Τηλ: 210 57 55 117 και 694 49 11 104
e-mail: info@powertex.gr

* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής στο σεμινάριο από μέρους σας, η προκαταβολή δεν επιστρέφετε.

Το Χρώμα & η Υφή στον κόσμο του Powertex
Ημερήσιο θεματικό σεμινάριο για το χρώμα

Εισηγήτρια: Πόπη Αναστούλη
Σύνολο διδακτικών ωρών: 6 ώρες

21 Οκτωβρίου 2018

To σεμινάριο αποτελεί μια εφαρμογή της θεωρίας του χρώματος και απευθύνεται σε μαθητές της Μαριάννας Κοντοέ που επιθυμούν να αποκωδικοποιούν τις ανάγκες τους σε χρώμα, να επιλέξουν και να συνθέσουν εύκολα τον χρωματικό τους καμβά.

Το χρώμα είναι το πρώτο πράγμα που μιλάει στον ανθρώπινο εγκέφαλο μας λέει η Σχεδιάστρια Πόπη Αναστούλη, που εισηγείται το σεμινάριο μας. Θα συζητήσουμε για τη δύναμη και τους συμβολισμούς των χρωμάτων, τη χρήση τους ως εργαλείο επικοινωνίας σε Powertex δημιουργίες, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουμε τις μεταξύ τους σχέσεις, την αρμονία και την αντίθεση, τους συνδυασμούς και την ατμόσφαιρα στις δημιουργίες.

Το σεμινάριο αποτελείται από 2 μέρη. Το 1ο μέρος είναι πιο θεωρητικό και διεξάγεται μέσω παρουσίασης σχετικού υλικού με αναφορές σε θεωρία και εφαρμογές χρώματος, ενώ στο 2ο μέρος οι μαθητές συμμετέχουν σε χρωματικό workshop και καλούνται να «κλειδώσουν» όσα συζητήθηκαν στο 1ο μέρος μέσω ατομικών εφαρμογών.

Μετά από αυτό το σεμινάριο δεν θα αναρωτιέσαι πια, ούτε για το τι χρώμα να επιλέξεις για τις δημιουργίες σου, ούτε και πώς να συνδυάσεις τα χρώματα! Θα έχεις κατακτήσει τις απαντήσεις!

Υλικά: Σημειωματάριο, φωτογραφική μηχανή
Παρέχονται: Υλικά για χρωματικό
workshop

Στο τέλος του μαθήματος, θα δωθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης Α’ Μέρους

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και προκαταβολή στον παρακάτω λογαριασμό:

Όνομα δικαιούχου: Μαριάνθη Κοντοέ
Τράπεζα Πειραιώς | Αριθμός λογαριασμού: 6634 142257 093

IBAN: GR320171 6340 0066 3414 2257 093
BIC: PIRBGRAA

Τηλ: 210 57 55 117 και 694 49 11 104
e-mail: info@powertex.gr

* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής στο σεμινάριο από μέρους σας, η προκαταβολή δεν επιστρέφετε.